Am aflat secretul cremei de zahăr ars

Acest desert care ne duce în trecut, atunci când eram copii și mâncam cele mai bune dulciuri făcute de bunica, poate fi făcut chiar de tine în zilele noastre. Vei observa că gustul va fi la fel de bun.

Crema de zahăr ars doar pare că este greu de făcut, pentru că în realitate aceasta se face destul de ușor. Și va fi atât de bună încât se va mânca imediat.

Loading...

Pentru ea vei avea nevoie de foarte puține ingrediente pe care ori deja le ai în bucătărie, ori le poți cumpăra din orice magazin. Și nici nu sunt deloc scumpe.

Vei folosi un litru de lapte, șase ouă, patru linguri de zahăr, plus alte șase linguri de zahăr pentru aramelizat, un plic de zahăr vanilat, o lingură cu făină sau cu amidon.

Pune într-un vas ouăle, zahărul, făina și amestecă-le cu multă grijă ca să nu obții o spumă. Toarnă laptele care e un picc cald și continuă să mixezi în compoziție.

Într-un alt vas, pune cele șase linguri de zahăr să se caramelizeze. Ai grijă ca focul să fie în permanență cât mai mic. Învârte vasul în așa fel încât zahărul să atingă pereții acestuia.

Toarnă foarte încet compoziția din ou și din lapte, și pune-l la cuptor la fel, cu focul mic, pentru aproximativ jumătate de oră. Desertul tău va fi gata atunci când acesta va trece testul scobitorii, adică atunci când aceasta va ieși curată din prăjitură.

Trebuie să ai răbdare și să o lasi să se răcească de tot ca să o poți mânca și să te bucuri de gustul ei savuros și intens.

Dacă vrei poți să o servești așa ca atare, sau alături de un sirop.

Dacă vei alege în alte zile să faci alt fel de prăjituri, poți folosi cu același succes siropul din zahăr ars, ca de asemenea se face foarte repede și ușor.

Vei avea nevoie de opt linguri de zahăr, de două căni de apă, de un plic de zahăr vanilat, și de o esență de rom.

Pune la foc mic într-o cratiță zahărul și amestecă în el până când acesta devine lichid. Tebuie să fii atent să nu facă bule, să nu se ardă sau să nu se caramelizeze, Atunci când vei obține lichidul trebui să pui peste el cantitatea de apă.

Scoate-l de pe aragaz și mai pune-i niște apă. La final mai pune-i esența și zahărul vanilat.

Loading...