Așa se prepară dulceața de păpădie. Este foarte gustoasă și tratează bolile de ficat

Dulceata de papadie. Păpădia se recomandă ca medicament în toate bolile în care există un dezechilibru glandular.

Dulceata de papadie.Datorită acestor calităţi, ea se foloseşte în unele boli ale ficatului, deoarece măreşte secreţia biliară, normalizează circulaţia sângelui și măreşte poftă de mâncare în perioadele de convalescenţă.

Loading...

Florile gălbui, atât de răspândite, pot fi folosite la prepararea dulceţii. Pentru dulceaţă se adună circa 400 de flori de păpădie care se lasă în apă rece timp de o zi. După ce au fost bine spălate, florile se amestecă cu o lingură de sare de lămâie sau 2 lămâi tăiate mărunt.

Dulceata de papadie.Amestecul respectiv se toarnă într-un vas de 0,5 litri plin cu apă clocotită, după care totul se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară și se adaugă 1 kg zahăr. Se fierbe din nou până se obţine o dulceaţă asemănătoare că densitate şi gust cu mierea de albine.

Borşul de ţărâţe are efecte miraculoase asupra sănătăţii. Iată cât de simplu se prepară

Borşul de tărâţe este bogat în substanţe active printre care minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan, iod etc), vitamine (B şi PP), enzime şi acizi care ajută metabolismul şi digestia.

Are proprietăţi depurative, antiseptice, antihipertensive, antiplachetare (previne tromboză şi infarctul miocardic), anticolesterolemiante. Este un stimulent al sistemului endocrin şi al sistemului nervos.

Cură cu borş proaspăt de tărâţe, preparat în casă, constă în consumul a 1-2 pahare de trei ori pe zi, după mese timp de 1-3 luni, în special primăvară.

Această cură este benefică în: boli cardiovasculare (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, tromboză, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice şi fosfatice), tuberculoză, intoxicaţii cu alcool sau cu tutun.

Cură este contraindicată în ulcer gastroduodenal, gastrite sau dispepsii acide.

Borşul de tărâţe poate fi folosit şi extern: se fac spălături în ulcere cutanate, în degerături sau uscăciuni ale pielii.

De asemenea, în cosmetică se tamponează pielea cu vată înmuiată în borş sau se foloseşte în prepararea măştilor cosmetice.

Cum se prepară borşul de ţărâţe

Se pun într-un vas tărâţe de grâu amestecate cu 1-2 pumni de tărâţe de porumb, până se umple1/4 din volumul sau. Se umezesc apoi bine cu puţină apă rece, după care se toarnă apă clocotită până ce se umple trei sferturi din volumul vasului.

Se amestecă cu un făcăleţ şi apoi se adaugă huşte (tărâţe acrite de la borş). În lipsa huştelor se umezesc la început tărâţele cu borş în loc de apă rece. După ce se amestecă bine se acoperă cu o pânză curată şi se lasă să stea la cald. După 24 de ore borşul este gata. Cantitatea ce trebuie consumată se strecoară înainte de întrebuinţare.

Loading...