Astăzi îţi prezentăm cea mai bună REȚETĂ TRADIȚIONALĂ DE MICI, așa cum îi preparau bunicii noștri! Te invit să le-o transmiți mai departe și prietenilor

Astăzi îţi prezentăm cea mai veche reţetă de mici cunoscută în popor.

Pregătirea compoziţiei durează cel mult 35-40 de minute, iar gătirea micilor în jur de 30 de minute.

Loading...

Ingrediente necesare:

– 1 kilogram de carne tocată (amestec de porc și vită)

– 250 de ml de fiertură din oase de vită

– 4 căţei de usturoi

– o linguriţă de bicarbonat de sodiu

– condimente după gust (sare, piper, cimbru, boia)

Mod de preparare

– Deşi vei folosi carne tocată de la bun început, sfatul nostru este să o mai dai o dată prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie.Este un pas important pentru obţinerea unei paste cât mai moi şi mai omogene. Toarnă treptat fiertura de oase, amestecând continuu. Practic îi frămânți în mod asemănător cu coca de pâine, asta până când carnea se omogenizează cu fiertura.

– Adaugă condimentele dorite şi amestecă viguros pasta de carne, apoi adaugă şi usturoiul pisat în prealabil, şi mai omogenizează preparatul încă o dată. Bicarbonatul trebuie adăugat abia la final. Poţi să şi guşti amestecul, dacă vrei, ca să te asiguri că este suficient de condimentat.

– Am ajuns la pasul cel mai important pentru obţinerea unor mici cu adevărat savuroşi! Secretul este să nu pui micii imediat pe grătar! Taie-i sau modelează-i în rulouri şi ţine micii cruzi la frigider între 5 şi 10 ore pentru ca mirodeniile să-şi lase bine aroma.

– Ca să te asiguri că micii ies crocanţi la exterior, dar fragezi şi suculenţi la interior, pune-i la rumenit doar atunci când grătarul este bine încins. Prăjeşte micii câte 2-3 minute pe fiecare parte, după care mai lasă-i la fript cel mult 7-8 minute ca să nu se ardă!

Ca să te asiguri că sunt pătrunși, “bate-i” pe grătar cu o furculiță, iar dacă aceștia “sar”, înseamnă că sunt tocmai buni pentru a fi dați la o parte de pe grătar.

Loading...