Dieta de 3 ore – mănâncă ce vrei și slăbești până la 8 kilograme în doar 2-3 săptămâni

Una dintre cele mai inedite diete este dieta de 3 ore, o dieta inventata de Jorge Cruise, un expert in fitness si nutritie, a carei carte „3 Hour-Diet” a devenit foarte populara in America. Dieta de 3 ore promite pierderea a 8 kilograme in primele 2 saptamani de dieta, urmata de o slabire mai lenta, de cate 1 kilogram pe saptamana, in caz ca dieta mai este continuata.

Aceasta dieta nu inseamna ca dureaza 3 ore, ci ca trebuie sa ai grija sa mananci din 3 in 3 ore si sa nu consumi nimic cu 3 ore inainte de culcare.

Loading...

Jorge Cruise considera ca daca mananci in fiecare zi la 3 ore, vei reusi sa eviti infometarea, sa iti controlezi apetitul, sa iti pastrezi energia si sa iti organizezi mai bine programul de slabit.

În acest fel, metabolismul nu intra in alerta din cauza numarului mic de calorii pe care le primeste, asa cum se intampla cu alte diete drastice, ci reuseste sa arda eficient grasimile.

Când corpul este lasat prea multe ore fara hrana, organismul incepe sa faca provizii pentru vremurile grele care il asteapta si procesul de slabire este incetinit.

Care sunt principiile dietei?

Organizeaza-ti programul in functie de ora la care te trezesti.

Trebuie sa mananci la fiecare 3 ore, iar in pauzele dintre mese sa nu mananci absolut nimic.

Ai voie sa mananci tot ce vrei, dar in cantitati mult mai mici fata de cum obisnuiesti sa mananci in
mod normal.

Nu mananci nimic cu 3 ore inainte de culcare.

Nu trebuie sa depasesti mai mult de 5 mese pe zi, aici sunt incluse si gustarile.

Mesele principale nu trebuie sa depaseasca 400 de calorii fiecare, iar gustarile 100 de calorii. La mesele principale ai voie si cate un desert de 50 de calorii.

Exercițiile fizice nu sunt obligatorii.

Alcoolul nu este permis.

Pentru ca dieta sa aiba rezultate, trebuie tinuta 28 de zile.

Cât reușești să slăbești cu dieta de 3 ore?

Dupa cum sustine Jorge Cruise, in primele doua saptamani pierzi aproximativ 8 kilograme, iar in urmatoarele 2 saptamani inca 1 kilogram pe saptamana, deoarece organismul se obisnuieste cu acest program si intervine perioada de stagnare, inerenta oricarei cure de slabire.

De ce e recomandat să ții dieta 4 săptămâni?

Pentru a evita efectul yo-yo, un efect care apare dupa incheierea curelor de slabire drastice, altfel spus pui la loc kilogramele rapide intr-o perioada mai scurta decat dieta de slabire, este recomandat sa incerci sa tii dieta 4 saptamani, dupa care sa maresti numarul de calorii consumate cu cate 200-300 pe zi in urmatoarele saptamani dupa incheierea dietei.

Loading...