Rețeta ușoară de amandină – simplu de făcut acasă

Atunci când vin în vizită musafiri neinvintați și nu ai nimic pregătit cu care i-ai putea servi, ai nevoie de o idee ușoară, simplă și foarte rapidă.

De foarte multe ori, în asemenea cazuri gospodinele optează penttru ceva dulce. Iar aceasta este o decizie foarte înțeleaptă pentru că că au la dispoziție zeci de variante și de soluții ddin care să poată să aleagă.

Loading...

Astăzi îți vom propune o rețeță de amandină. Este foarte ușor de făcut, și majoritatea ingredientelor se găsesc deja în bucătăria ta sau dacă nu, le poți cumpăra la orice magazin din apropiere.

Vei obține un rezultat foarte, foarte bun într-un timp scurt. În plus și aspectul prăjiturii va fi unul deosebit, așa că nu va trebui să te miri că prăjitura se va mânca aproape imediat. Va fi o minune culinară.

Pentru blat vei avea nevoie de șase ouă, de un plic cu praf de copt, de două linguri de cacao, de șase linguri de zahăr, de două linguri de ulei, de șase linguri de făină.

La cremă vei folosi trei sute de ml de frișcă lichidă, și trei sute de grame de ciocolată amăruie. Siropul îl vei face din cinci linguri de zahăr, din două sute de ml de apă și din esență de rom.

Pentru glazură vei folosi două linguri de miere, trei sute de grame de zahăr, două linguri de cacao, și 150 de ml de apă.

Separă ouăle și amestecă-le cu zahărul, cu uleiul și cu apa până când obții o compoziție de două ori mai multă. Toarnă apoi peste amestec făină, dar doar după ce ai combinat-o cu praful de copt și cu cacao.

Bate aparte albușurile și adaugă-le în amestecul de bază. Pune în tava de copt niște hârtie și toană în ea compoziția obținută. Pune tava la cuptor până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă pune ciocolata pe foc mic și amestec-o cu frișca lichidă. După ce s-a topit toată las-o la răcit. Între timp pregătește și glazura. Pune zahărul și apa într-o cratiță și lasă-le să fiarbă până atunci când se topește zahărul. pune peste el mierea și cacao și stinge focul.

Taie blatul în două bucăți, și însiropează-l cu o combinație de apă, rom și zahăr fierte înainte. peste o parte din blat pune crema șși pune și cel de-al doilea blat.

Taie prăjitura sub formă de pătrat și glazurează apoi fiecare bucată separat. Se poate servi imediat sau se poate lăsa la rece ca să-și capete gustul potrivit.

Loading...