Românii au de suferit! Iată țeapa care face mii de victime în România! Ce trebuie să faci, ca să nu cazi în plasa escrocilor:

Mii de români au picat în plasa unor escroci care au făcut un anunţ incredibil, menit să ia minţile muritorilor de rând.

Un site obscur a fost luat cu asalt de mii de oameni, după ce proprietarul domeniului respectiv a anunţat că oferă gratis un apartament în Bucureşti unor oameni fără posibilităţi materiale. „Generosul” a explicat că tot ce trebuie să facă persoanele dornice să participe la tragerea la sorţi e să ofere datele personale, să prezinte documente referitoare la venituri şi alte acte de acest gen, iar pe 8 martie va fi desemnat câştigătorul.

Loading...

„Donez unui caz social sau unei familii cu copii care nu are o locuință un apartament cu 2 camere în București zonă Militari. Pretendenții donației trebuie să facă dovada situației lor prin documente oficiale. De asemenea donația se poate îndreptă și către un elev/student cu rezultate excepționale la învățătură dar fără condiție materială. Câştigătorul va fi anunţat aici, pe 8 martie 2017. Apartamentul se donează cu tot ce este în el. Dacă te întrebi de ce ar dona cineva un aparatament în loc să-l vândă, răspunsul este că eu și familia mea avem mai mult decât putem cheltui, plus că ne mutăm definitiv în S.U.A. Ne poți trimite povestea ta folosind formularul de mai jos”, este precizat în anunţ.

Aproape 85.000 de oameni au distribuit anununţul pe Facebook, iar alte câteva mii au trimis „binefăcătorului” actele solicitate, pagina web având zilnic zeci de mii de vizualizări. Chiar dacă pare un gest altruist, demn de urmat, reporterii SPYNEWS au descoperit că „donaţia” este, de fapt, o escrocherie de cea mai joasă speţă. Acelaşi site a postat anunţuri identice şi în 2015, şi în 2016, explicând că „vor avea loc trageri la sorţi” în anii respectivi, însă nimeni nu a intrat în posesia apartamentului.

Anunţul a făcut obiectul şi unor materiale de presă, jurnaliştii lăudând gestul „bunului samaritean”, însă autorul anunţului nu a făcut altceva decât să strângă informaţiile şi documentele trimise de oamenii amărâţi şi să facă bani pe spatele lor, datorită traficului de pe pagina web.

Loading...